Actie van personeelsvereniging van Aegon

Den Haag, 4 februari 2022
Overhandiging cheque aan Henne Holstege van het Alzheimercentrum Amsterdam (hoofd 100+onderzoek) en Bianca Rademaker van de Personeelsvereniging (PV) van Aegon Den Haag.

Aegon medewerkers doneren 12.850 euro aan Alzheimercentrum Amsterdam. Omdat het al een hele lange tijd niet mogelijk is om activiteiten te organiseren met de bijdrage van de personeelsvereniging, hebben leden van de personeelsvereniging van Aegon in Den Haag hun contributie geschonken aan het 100-plus Onderzoek. Dit onderzoek heeft als doel te achterhalen hoe het kan dat sommige mensen extreem oud worden, zonder verschijnselen van dementie te ontwikkelen. Aegon is sinds 2002 de hoofdsponsor van Alzheimercentrum Amsterdam.

De bijdrage wordt ingezet voor het aanschaffen van een auto. Henne Holstege, projectleider van dit onderzoek en leidt de sectie Genomics of Neurodegenerative Diseases and Aging bij de afdeling Humane Genetica van het Amsterdam UMC, legt uit: ‘‘Voor ons onderzoek bezoeken we de deelnemers thuis. Tijdens deze bezoeken nemen wij vragenlijsten en testen af waardoor we veel data verzamelen. Daarnaast prikken we ook bloed bij de deelnemers. Met deze gegevens hopen we te achterhalen hoe het kan dat deze mensen zo gezond zo oud worden. De auto die we nu kunnen aanschaffen maakt dat wij ons onderzoek kunnen doen. Het begint immers allemaal bij de honderdplusser en daarom zijn we dus heel erg blij met deze donatie!’’

We willen de medewerkers van Aegon Nederland bedanken voor dit hartelijke gebaar, waarvan we de warmte echt voelen! We hebben jullie bijdrage meteen omgezet in iets wat we heel hard nodig hebben voor ons onderzoek.